Image extention in Google Ads

Het is geen geheim dat Google Ads-tekstadvertentie-extensies de CTR en advertentiekwaliteit verbeteren. In dit artikel zullen we kijken naar de image extention, die naar mijn mening de volgende “must-have” zal zijn in tekstadvertenties direct na de site link extension.  Wat is de text ad image extention? De text ad image extention is niets meer dan een […]

Het is geen geheim dat Google Ads-tekstadvertentie-extensies de CTR en advertentiekwaliteit verbeteren. In dit artikel zullen we kijken naar de image extention, die naar mijn mening de volgende “must-have” zal zijn in tekstadvertenties direct na de site link extension. 

Wat is de text ad image extention?

De text ad image extention is niets meer dan een vierkante of rechthoekige afbeelding die naast onze advertenties in de zoekmachine zal worden weergegeven. Dit zal onze advertenties zichtbaarder en interessanter voor jou maken. Bovendien heeft dit, net als elke extensie van tekstadvertenties, invloed op de kwaliteit van onze advertenties en hun zichtbaarheid. Clicks worden op dezelfde manier in rekening gebracht als bij bijvoorbeeld site link extensies. Na het klikken op de afbeelding, wordt ervoor betaald en gaat de gebruiker naar de pagina waarnaar de tekstadvertentie is gericht.

Rozszerzenie graficzne reklam tekstowych

Waarom zou ik ze gebruiken?

Image extention is een andere extensie die zeker een impact zal hebben op de CTR (klikfrequentie) van je tekstadvertentie. De afbeelding naast de tekstadvertentie zal deze zeker onderscheiden van de concurrentie en daarom ook de aandacht trekken. Tenminste tot het moment dat iedereen het gaat gebruiken. Tekstadvertenties met afbeeldingen zijn nog nooit in de Google-zoekmachine verschenen en zolang gebruikers er niet aan wennen, zal deze extensie zeker de nodige aandacht vestigen op onze advertenties. 

Daarnaast is het weer een gelegenheid om te laten zien waar we precies voor adverteren. Het komt heel vaak voor dat er in een bepaalde branche zeer dure en zeer goedkope producten onder dezelfde trefwoorden terechtkomen. Als

je dure producten verkoopt, moet je voorzichtig zijn met het linken van advertenties naar mensen die op zoek zijn naar goedkopere oplossingen. Ik denk dat deze uitbreiding, indien goed uitgevoerd, kan helpen om dit te bestrijden. 

Het is echter de moeite waard om de juiste structuur van de Google Ads-campagne te onthouden. Hierdoor kunnen we de afbeelding beter afstemmen op een bepaalde advertentie. 

Het zal daarentegen niet zo eenvoudig zijn als het lijkt, omdat de afbeeldingsspecificaties van Google onverbiddelijk zijn en het niet zo eenvoudig zal zijn om goede graphics te maken die aan de vereisten voldoen.

Vereisten voor Image extentions bij tekstadvertenties 

Voordat we verder gaan met de afmetingen van afbeeldingen en specificaties, is het de moeite waard om jezelf te informeren over de vereisten voor het Google Ads-account zelf. Er staan drie van dergelijke vereisten beschreven in Google Ads-ondersteuning, plus één die ik heb opgemerkt in de accounts van mijn klanten. 

 • Geen overtredingen van de regels 
 • Google Ads-account bij een geselecteerde branche of subsector. In het geval van een controversiële branche of subsector 

(bijvoorbeeld erotische inhoud, alcohol of gokken), kun je geen afbeeldingsextensies weergeven

 • Google Ads account dat meer dan 90 dagen geleden is aangemaakt 
 • Responsieve advertenties moeten worden gebruikt in de campagne waaraan we de extensie willen toevoegen. Zonder is het niet mogelijk om deze extensie te maken 

Als we aan deze vereisten voldoen, kunnen we doorgaan met het maken van extensies. Hiervoor hebben we twee grafische formaten nodig: 

 • 1: 1 vierkant met een minimale grootte van 300 x 300 pixels (1200 x 1200 pixels aanbevolen) 
 • 1.92: 1 rechthoek met een minimale grootte van 600 x 314 pixels (1200 x 628 pixels aanbevolen) 

Daarnaast mogen de bestanden niet groter zijn dan 5120 KB en moeten ze de PNG, JPG of statische GIF extentie hebben. Maar dat is niet

alles. Er zijn een paar regels waar we ons aan moeten houden bij het maken van onze afbeeldingen. Ons kunstwerk wordt afgekeurd in het geval van: 

 • Afbeeldingen met tekst of grafische overlay met een merklogo of merklogo gebruikt als grafisch hulpmiddel 
 • Afbeeldingen die te veel lege ruimte hebben of zo scherp zijn dat de aangeboden producten of diensten niet kunnen worden herkend 
 • Afbeeldingen gemaakt in een collagetechniek of met elkaar gecombineerd tijdens latere verwerking 
 • Afbeeldingen die wazig, onduidelijk of onherkenbaar zijn
 • Afbeeldingen die op een manier zijn vervormd waardoor het moeilijk te begrijpen is wat erop wordt afgebeeld 
 • Afbeeldingen die zijn bijgesneden op een manier die het moeilijk maakt om de inhoud te bepalen 
 • Afbeeldingen van naaktheid of te veel bloot, ook voor artistieke doeleinden, en seksueel suggestieve afbeeldingen 

Zoals je kunt zien, is er aardig wat, maar het is zeker de moeite waard om de regels te volgen en deze extensie te gebruiken. 

Hoe kan je de extensie inschakelen? 

Als we aan alle vereisten hebben voldaan en de juiste grafische formaten hebben, hoeven we alleen maar onze extensie te maken. Ga in het Google Ads-paneel naar advertenties en extensies, en vervolgens naar extensies. Daar voeg je een grafische extensie toe met de blauwe plus. 

How to add Image extension in Google Ads

Naar mijn mening zal de text-ad-image extensie net zo populair zijn als de site link extensie of informatie extensie op je website. Iedereen zou ze moeten gebruiken als ze de kwaliteit van hun advertenties op een hoog niveau willen houden. Hoe beter we de graphics aanpassen, hoe meer de advertentie de aandacht van de gebruiker zal trekken, en dat is waar we om geven. We hoeven niets anders te doen dan verschillende grafische oplossingen te testen en deze te kiezen die onze CTR’s zeker verbeteren.

These articles may interest you

Geen reacties